Érdekes programok gyüjteménye

Ezen az oldalon érdekes, nem mindennapi programokat találhatsz, amelyeket azonnal le is tudsz tölteni. Nézz körül ha van egy kis időd, nem fogod megbánni ;)

Szűrők

Címkék

Facebook - Lájkold az oldalt

Ajánló

Scratch

2011.03.24. 21:25 CubedavE

Röviden
Ez a program arra jó, hogy lehetővé tegye a flash programozást azoknak a számára, akik nem értenek hozzá, vagy egyszerűen csak unják már a kódsorok írogatását.

A program tudása
A programban szinte mindenre van lehetőségünk, amit kódírogatással is megírhatnánk, csak ez a program sokkal egyszerűbben, grafikusan oldja meg a programozást. Az objektumokat elhelyezhetjük a síkban, majd hozzáadhatunk parancsokat. A parancslehetőségek között, többek közt megtalálhatók a változók, a függvények, az érzékelés, a vezérlés, a mozgás és a hanglejátszás is, sőt az objektumok még a háttér mögött a leendő felhasználó számára láthatatlan üzeneteket küldhetnek egymásnak. (Például beállítod, hogy "A", mikor rá kattintanak, küldjön üzenetet "sajt" szöveggel, majd beállítod, hogy "B", sajt üzenet érkezésekor lépjen jobbra kettőt. Ebből a leendő használó annyit vesz majd észre, hogyha rákattint "A"-ra, akkor "B" elindul 2 lépést jobbra)

Tutorialok
EZEN AZ OLDALON kezdő szintű, részletes magyar tutorialokat találhatsz, de ha már kicsit jobban megy a dolog, akkor ITT egy kicsit magasabb szintűeket is találsz. Ha nem igazodsz el a programon, akkor ITT részletes leírást találsz a program minden egyes szegletéről, bár szerintem nem lesz rá szükséged mert a használata nagyon egyszerű, és gyorsan elsajátítható.

Gépigény

  • Operációs rendszer:
           - Windows 2000/XP/Vista/7
           - Mac OS X 10.4 vagy újabb
           - Linux Ubuntu 9.04 vagy újabb
  • HDD: 30 Mb

 Letöltés

(Teljes verzió)

Szólj hozzá!

Címkék: mac linux apple xp vista ubuntu szerkesztő windows 7 windows 2000

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesprogik.blog.hu/api/trackback/id/tr862769258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása